Tečaji za dojenčke

Zadovoljni dojenček

Modra pikica za dojenčke 1 (od 2. do 5. meseca starosti)

Ku, ku, pa sem tu!

Vaša mala pikica se je rodila. Z njo pa tudi rastejo tudi vaši načrti, upi, ideje in izzivi. Največja želja nas vseh je prav gotovo, da se čim prej povežemo z novim družinskim članom. Pri tem nam bo zelo pomagala dobra komunikacija z dojenčkom. Jo res dovolj poznamo? Lahko naredimo še kaj več?

Nebogljen malček ali vseznalček?

Verjetno ste tudi vi opazili, da starši pogosto nihamo med dvema skrajnostma. Včasih se nam zdi, da nas dojenček prav vse razume in se z njim lahko pogovarjamo. Drugič opazimo, da je majhno, nebogljeno bitje, ki se mora še tako veliko naučiti in naše besede spremlja z začudenimi očmi. Tečaji Modra pikica ponujajo inovativen pristop k razvoju jezika in staršem ponudijo način, kako kvalitetno komunicirati z dojenčkom.

Želimo, da starši postanejo največji strokovnjaki za komunikacijo s svojim otrokom!

Na tečaju bomo odgovorili na vprašanja:

Predstavitev tečaja

Modra pikica za dojenčke 1 je namenjena dojenčkom od 2. do 5. meseca starosti skupaj s starši. Vsebine in način dela sta prilagojena najmlajšim. Skozi umirjene vaje, pesmice, igrice ter druge dejavnosti udeleženci spoznavajo učinkovite načine komunikacije. Del programa je tudi znakovno sporazumevanje za dojenčke., ki je prilagojeno dojenčkom, ki še ne sedijo. Zato je več poudarka v programu na vzpostavitvi kvalitetne komunikacije med dojenčki in starši. Vabljeni so tudi babice in dedki. Tečaj traja 45 minut, po želji lahko starši ostanejo na neformalnem druženju še naslednjih 45 minut.

Modra pikica za dojenčke 2 (od 5. do 12. meseca starosti)

56, 62, 68!

Se zdi, da so se oblačilca vašega otroka kar naenkrat skrčila? Neverjetno, kako hitro dojenček raste, porodniški dopust pa se preveša v drugo polovico. Gibalni razvoj otroka je v tem obdobju res hiter, manj pa opazimo, kako se razvija jezik otroka. Moramo res počakati na prvo besedo? Nikakor ne, že sedaj lahko zelo veliko pripomoremo, da bo zgodnja komunikacija vašega otroka bolj bogata.

Tečaj Modra pikica za dojenčke 2 ponuja staršem in otrokom pot h kvalitetnejši in bolj poglobljeni komunikaciji.

V drugi polovici otrokovega življenja se pogosto sprašujemo:

Poiščimo odgovore skupaj na naših tečajih!

Kar smo sejali, sedaj žanjemo!

V prvem letu smo starši, otroci in Modra pikica razvijali otrokov jezik. Sedaj pa končno vidimo tudi rezultate svojega dela. Kako presenečene in navdušene so babice in dedki, ko vaš otrok zna komunicirati tudi z njimi! Učenje znakov in govorjenih besed je sedaj igra in izziv za vso družino.

Predstavitev tečaja

Modra pikica za dojenčke 2 – je namenjena dojenčkom od 5. do 12. meseca starosti skupaj s starši. Udeleženci, ki niso obiskovali predhodnega tečaja, pred začetkom opravijo 2 uvodni uri ali individualni tečaj. Vsebine in način dela sta prilagojena tej starostni skupini in najbolj intenzivno uporablja metodo znakovnega sporazumevanja za dojenčke. Vabljeni so tudi babice in dedki. Tečaj traja 45 minut, po želji lahko starši ostanejo na neformalnem druženju še naslednjih 45 minut.

NOVICE

Preberite, kaj je novega pri Modri pikici!

nasmejan otročiček sporoča novico

Kaj? Zakaj? Kako?

Poiščite odgovore na najpogostejša vprašanja!

Otročiček s prevelikimi očali odraslega bere knjigo

TEČAJI

Modra pikica vabi na tečaje za nosečnice, dojenčke in malčke!

Mama in otročiček se igrata in učita skupaj

Pikin kotiček

Spremljajte dojenčico Luno in naše udeležence tečajev!

nasmejan otročiček sporoča novico

Vrtci

Modra pikica povezuje starše in strokovnjake v vrtcih!

Otroci se igrajo in učijo skupaj

Članki

Objavljeni članki

Otrok kreta

Galerija

Poglejte fotografije in filmčke naših malčkov!

Dojenček se igra s fotoaparatom