Tečaji za malčke

Zadovoljni malček

Modra pikica za malčke 1 (od 1. leta do 2. leta starosti)

Meje mojega jezika – meje mojega sveta

Vsak dan so meje sveta našega malčka nekoliko dlje. Z veseljem ga gledamo, kako dela prve korake, hkrati pa bi ga radi dobro opremili na tej poti v svet. Vemo, da je jezik ključen pri vključevanju v širše okolje! Tečaji Modra pikica bodo malčku pomagali prav pri teh prvih korakih v svet.

Kaj pa knjiga?

Dejstvo, da je branje izjemno koristno za otrokov razvoj, poznamo vsi starši. Se znamo tega tudi lotiti na prav način? Kako beremo in kaj beremo? Je pomembna vsebina ali čustvena bližina?

Na to vprašanje in na številna druga bomo skupaj z malčki odgovorili na naših tečajih:

Predstavitev tečaja

Modra pikica za malčke 1 - je namenjena malčkom od 12. do 24. meseca starosti skupaj s starši. Udeleženci, ki niso obiskovali predhodnega tečaja, pred začetkom opravijo 2 uvodni uri ali individualni tečaj. Tečaj je prilagojen malčkom, ki začenjajo govoriti in hoditi, zato so vaje bolj dinamične, večji poudarek pa je tudi na branju knjig, uvajanju dodatnih znakov kot podpora govoru. K branju knjig vas popeljemo skozi zanimive vaje. S pomočjo Modre pikice pa bo otrok tudi bolje opremljen za uvajanje v vrtec. Modra pikica pomaga pri vzpostavitvi dnevne rutine in večernega rituala, kar daje otroku občutek varnosti. Svoje programe izvajamo tudi za strokovne delavce nekaterih vrtcev.

Vabljeni so tudi babice in dedki ter strokovni delavci vrtca oziroma bodoči varuhi vaših otrok. Tečaj traja 45 minut, po želji lahko starši ostanejo na neformalnem druženju še naslednjih 45 minut.

Modra pikica za malčke 2 (od 2. do 3. leta starosti)

Majhni otroci, majhne skrbi

Naši malčki sicer še niso tako veliki, a zgornji pregovor včasih že dobro razumemo. Izbruhi trme, ki se začnejo okrog otrokovega drugega leta pa lahko omilimo tudi tako, da otroka dobro opremimo za komunikacijo z okoljem.

Tečaj Modra pikica za malčke 2 pomaga staršem ter vsej družini pri vsakodnevnih izzivih in vprašanjih kot so:

Predstavitev tečaja

Modra pikica za malčke 2 - je namenjena malčkom od 2. do 3. leta starosti skupaj s starši. Udeleženci, ki niso obiskovali predhodnega tečaja, pred začetkom opravijo 2 uvodni uri ali individualno svetovanje. Mački, ki ne obiskujejo vrtca, na tečaju vzpostavijo stik z vrstniki, kar je pomembno za njihov razvoj. Za otroke, ki obiskujejo vrtec, pa program omogoča povezovanje z otrokovo skupino v vrtcu. Vabljeni so tudi babice, dedki in vzgojiteljice ali varuške vašega otroka. Tečaj traja 45 minut, po želji lahko starši ostanejo na neformalnem druženju še naslednjih 45 minut.

Modra pikica za otroke (od 3. do 4. leta starosti)

Prvič sami

To je prvi tečaj, ki ga otroci obiskujejo brez staršev. Za otroke, ki so tečaje Modra pikica obiskovali že prej, bo prehod k samostojnim dejavnostim brez staršev veliko lažji, zato svetujemo, da najprej obiskujejo tečaj Modra pikica za malčke.

Tečaj je namenjen otrokom, katerih starši si zastavljajo tovrstna vprašanja:

Predstavitev tečaja

Modra pikica za otroke – je namenjena otrokom od 3. leta starosti, ki obiskujejo tečaj samostojno. Za otroke, ki so tečaje Modra pikica obiskovali že prej, bo prehod k samostojnim dejavnostim brez staršev veliko lažji, zato svetujemo, da najprej obiskujejo tečaj Modra pikica za malčke 2. Del dejavnosti poteka na prostem in na inovativen način krepi otrokove jezikovne spretnosti. Inovativnost programa je tudi v tem, da želimo skupaj s starši zgraditi trdne jezikovne temelje prvega, torej maternega jezika, preden otrok začne z učenjem drugega jezika.

Modra pikica za predšolske otroke (od 4 leta starosti do šole)

Program Modra pikica za predšolske otroke pomaga staršem ter vsej družini pri vsakodnevnih izzivih in vprašanjih kot so:

Predstavitev tečaja

Modra pikica za predšolske otroke – je namenjena otrokom po 4. letu starosti ter ponuja program zgodnjega opismenjevanja. Sledi otrokovemu jezikovnemu razvoju in ne prehiteva razvojnih mejnikov, ki so potrebni za začetek branja. Cilj programa ni otrok, ki bere že v predšolskem obdobju, ampak otrok, ki je na pravi poti, da se bo v šoli lažje naučili brati in pisati. Program podpira opismenjevanje otrok v devetletki.

NOVICE

Preberite, kaj je novega pri Modri pikici!

nasmejan otročiček sporoča novico

Kaj? Zakaj? Kako?

Poiščite odgovore na najpogostejša vprašanja!

Otročiček s prevelikimi očali odraslega bere knjigo

TEČAJI

Modra pikica vabi na tečaje za nosečnice, dojenčke in malčke!

Mama in otročiček se igrata in učita skupaj

Pikin kotiček

Spremljajte dojenčico Luno in naše udeležence tečajev!

nasmejan otročiček sporoča novico

Vrtci

Modra pikica povezuje starše in strokovnjake v vrtcih!

Otroci se igrajo in učijo skupaj

Članki

Objavljeni članki

Otrok kreta

Galerija

Poglejte fotografije in filmčke naših malčkov!

Dojenček se igra s fotoaparatom