Pogosta vprašanja

Otrok v zelenem okolju preučuje polža v svoji dlani

Kakšna je prednost programa montessori pred drugimi programi?

Otroci se v pripravljenem okolju in ob pomoči vzgojiteljev optimalno razvijajo. Več o pedagogiki montessori si preberite v Program montessori.

Kje bo vaš vrtec?

Vrtec bo v prekrasni prostorni pritlični hiši. Naš naslov je Tolstojeva 9a, Ljubljana. Dostop do vrtca in parkirišča za starše bodo z dveh strani – s Tolstojeve ulice, kjer bo glavni vhod v vrtec in z Mašera - Spasićeve ulice.

Kdaj bo vrtec odprt?

Vrtec bo odprt od ponedeljka do petka od 6.30 do 17.30. Vrtec bo odprt tudi v času šolskih počitnic. Zaprt bo le med državnimi prazniki.

Kako v vrtec vključujete angleški jezik?

V vsaki skupini načrtujemo enega angleško govorečega vzgojitelja ali pomočnika vzgojitelja. Ta ves čas govori le angleško, zato otroci ob poslušanju začenjajo razumeti, kaj govori, nekoliko kasneje pa začnejo tudi odgovarjati v angleščini. V predšolski dobi pogosto odgovarjajo v slovenščini, kljub temu, da odlično razumejo jezik. Angleško govoreči odrasli govori angleško tudi s starši in drugimi obiskovalci. Le tako lahko zagotovimo doslednost pri uporabi več jezikov.

Kakšna je cena vrtca?

Vrtec bo vpisan v razvid in sofinanciran s strani občine, iz katere prihaja otrok. Starši so glede na dohodke razvrščeni v plačilne razrede. Za informativni izračun cene programa se obrnite na nas.

Ali prejema vrtec sofinanciranje lokalnih skupnosti?

Da. Vrtec bo vpisan v razvid in bo sofinanciran s strani lokalne skupnosti, iz katere prihaja otrok.